Вход

България участва на едно от най-големите туристически изложения в света WTM в Лондон

България участва в тазгодишното издание на Международното туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон, Великобритания. То се проведе в периода 7-9 ноември 2016 г. Страната ни бе представена с национален щанд от почти 300 кв. м., като в него участваха 20 фирми и общини.

На него, освен информация за древната ни история и традиционно познатите летен и морски туризъм, посетителите получаваха информация за възможностите за практикуване на специализирани форми на туризъм у нас, като културно-исторически; балнео, спа и уелнес; еко и селски; винен и гурме; конгресен и събитиен; голф, приключенски и др.

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участва в официалното откриване на българския щанд. Тя бе гост и на министерската среща, която Световната организация по туризъм организира в рамките на борсата.  Министрите от цял свят дискутираха по темата за сигурността в туризма, като бяха обсъдени големите предизвикателства, свързани с безопасността в сектора и важността от  диалог между институциите и бизнеса. 

Международното туристическо изложение World Travel Market /WTM/, в Лондон, Великобритания е една от най-големите борси в света за професионалисти в туристическата индустрия. Участниците на WTM са от повече от 180 страни и региони. Световното събитие за професионалисти в туристическия бранш ежегодно привлича около 45 000 участници.

За периода януари-септември 2016 г. България е посетена от 241 135 английски туристи, което спрямо същия период на миналата година е ръст почти от 10%.

www.tourism.government.bg

Banner 468 x 60 px