Вход

Участвайте с предложение за награда на ЕС за жени иноватори

Възможностите, създадени от новите технологии и т.нар. пробивни иновации, обещават да осигурят справедливото и устойчиво възстановяване, от каквото се нуждае Европа. Но Европа рискува да пропусне тези възможности, ако половината от населението й бъде пренебрегната като източник на иновации и творчески талант.

Наградата на ЕС за жени иноватори цели да открои ролята на жените предприемачи, които стоят зад иновациите. На тези, които носят положителна промяна. По този начин ЕС се стреми да повиши осведомеността за необходимостта от повече жени иноватори и да създаде модели за подражание за всички жени и момичета, навсякъде.

Наградата се присъжда на най-талантливите жени предприемачи от целия ЕС и страни, свързани с програма Хоризонт Европа, които са основали успешна компания и са внедрили иновации на пазара. Наградата се инициира и управлява от Европейския съвет за иновации и Изпълнителната агенция за МСП, а победителите ще се избират от независимо експертно жури.

В основната категория „Жени иноватори“ ще се връчат три награди от по 100 000 евро на жените, които, според журито, са се отличили от останалите кандидати по всички критерии за награждаване. Във втората категория има една награда в размер на 50 000 EUR, която ще се присъди на обещаващите „Изгряващи иноватори“ на възраст до 30 години, включително.

Наградите се очаква да повишат обществената информираност за потенциала, значението и приноса на жените за иновационната екосистема и да създадат силни модели за подражание, вдъхновяващи други жени да станат иноватори.

Краен срок за участие: 30 юни 2021

Повече информация за условията и начина на кандидатстване ТУК

Ако имате въпроси или нужда от консултация, търсите нови канали за финансиране на Вашите иновативни идеи и проекти, както и намиране на точните международни партньори, може да получите безплатна информация и съдействие от експертите на Enterprise Europe Network при БТПП, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Последно променена вЧетвъртък, 10 Юни 2021 18:21

Banner 468 x 60 px