Вход

Maлките производители празнуват традиционния Фестивал на Розовия домат

От 11 до 13 септември се проведе четвъртото издание на станалия традиционен Фестивал на Розовия домат. Тази година събитието се проведе в първия street food комплекс в София Quartal Food Park, където десетки производители се включиха със своята продукция.

Фестивалът цели съхранението и популяризирането не само на розовия домат, а и на други автентични български продукти като смилянския фасул и реселешкия лук, чрез налагането им в модерната кулинария.

Кулминацията на събитието беше в събота, когато бе приготвена 50 кг лютеница по оригинална рецепта от шеф Юри Велев – главен готвач на МЕТРО Академия. В приготвянето й се включи и част от мениджмънта на Метро и Mastercard.

„Вече 4 години провеждаме Фестивал на Розовия домат, зад който седи не просто един продукт, а нашето уважение към всички традиционни български вкусове и локални производители. Всеки път се стараем да предложим разнообразно меню и нетрадиционен подход към познатите вкусове, за да стигнем до модерния потребител. Събитието е част от инициативата „Преотркрий България“ за подкрепа на независимите български предприемачи – още един проект, по който работим с Mastercard.“, каза Филип Анастасиу, Директор „Човешки ресурси“ в МЕТРО България

В събота бе обявено началото и на най-новата платформа на Mastercard за насърчаване и усъвършенстване на български кулинарни иноватори и локални производители Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino. Платформата е замислена като Gastro Pub и предлага интересна и разнообразна модерна street храна по замисъл на шеф Андре Токев, съчетана с избрани български вина – внимателна селекция от DiVino. Бистрото може да бъде намерено в Quartal Food Park и освен място за вкусна храна, то ще се превърне и в сцена за изява на малкия бизнес, ориентиран към качеството. Там кулинарните таланти могат да получат възможността да подобрят уменията си с няколкодневен стаж при шеф Андре Токев и да демонстрират след това сами концепцията си в Mastercard TasteBox на гостите на Quartal.

https://www.tbmagazine.net/

Последно променена вВторник, 15 Септември 2020 08:29

Banner 468 x 60 px