Вход

Откриха туристическия сезон във Видин

Туристическият сезон във Видин бе официално открит днес с изложението „За спомен от Видин“ от съветника на министъра на туризма Живко Табаков и кмета на крайдунавския град инж. Огнян Ценков. Събитието се състоя във фоайето на Симфониета – Видин. На него присъстваха още зам.-кметът на Община Зайчар, Република Сърбия Владислав Милойевич, видинският митрополит Дометиан, зам. – областният управител на област Видин Елка Георгиева, Свидна Динева, член на Асоциацията на българските туропратори и турагенти и др.

„Видинският край се слави с красивата си природа и богата история, от която е наследил множеството си културни паметници и археологически артефакти. Всичко това предлага възможност за развитие на висококачествен туризъм и привличане на все повече туристи“, каза по време на откриването съветникът на министъра на туризма Живко Табаков.

Живко Табаков изрази надежда, че новият сезон ще отчете още по-високи показатели от предходния като акцентира и на добрата работа между Министерството на туризма и община Видин. Той припомни, че регионът е част от една от осемте културно-исторически дестинации, които институцията разработи – „Богатствата на Северозапада“. Община Видин е представена и с 13 обекта в онлайн Регистъра на туристическите атракции. Градът активно участва и в билборд кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм, която вече обхвана 11 общини.

Община Видин има засилена комуникация със съседни региони от Румъния и Сърбия, защото това е един ефективен начин да се предлагат атрактивни туристически програми, които обхващат уникални обекти в три съседни държави. Така ще успеем да превърнем Видинския край в още по-привлекателна туристическа дестинация, заяви от своя страна кметът Огнян Ценков.

Акцентът в изложението тази година е поставен върху видинските сувенири и оригинални занаятчийски изделия, които припомнят на жителите и гостите, че регионът е бил известен със своите майстори и еснафски организации. Във фоайето на Симфониетата могат да бъдат разгледани и щандове на майстори от Враца, Добрич и Монтана. 

Част от програмата на изложението са конкурсите за "Най-впечатляващ щанд за сувенири" и за "Най-добре изобразен символ на Видин върху сувенир", където журито ще преценява кой изработен предмет най-точно олицетворява Видин, като ще се оценяват и творчеството и креативността, демонстрирани от майсторите.

Партньор на Община Видин в организацията на събитието е Видинската регионална занаятчийска камара.

http://www.tourism.government.bg

News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
Последно променена вПетък, 25 Март 2016 13:08

Banner 468 x 60 px