Внимание
  • JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 986
Вход

Патрисиа Каас пя за "Francofolies Благоевград”

  • Написана от 
  • Публикувана в Събития

Патрисиа Каас разчувства хилядната публика на възродения фестивал за френска музика „Francofolie. Благоевград”.

Рози и бурни аплодисменти посрещнаха примата на френската музика Патрисиа Каас на сцената на възродения след 23 години фестивал „Francofolie. Blagoevgrad”. Фестивалната вечер поднесе много емоции на хилядите жители и гости на Благоевград, дошли от цял свят, за да се срещнат с любимите си звезди. Въпреки лошото време площад „Георги Измиерлиев” се изпълни и всички пяха и танцуваха независимо от дъжда, който валеше на моменти. Организаторите от Община Благоегврад и френското издание на фестивала приеха това за добра поличба и бъдещ успех на “Francofolie. Благоевград”.

Българският поп идол Владимир Ампов - Графа излезе пръв на сцената и повиши настроението с изпълненията на едни от най-известните си песни „Дим да ме няма”, „А дано, ама надали”, „Невидим”. Като подарък за благоевградската публика Графа представи и последната си песен, която скоро ще звучи в нов български сериал – „Моменти”. Верен на своя стил, Графа е заложил на електро-поп звучене и вдъхновяващ текст, който оцениха и неговите почитатели, дошли да го видят и чуят в Благоевград с аплодисменти. За финал Графа бе оставил своята отличителна марка за лирика „Давам всичко за теб”, което бе препратка и към следващия изпълнител в програмата -  поредната звезда от френската музикална сцена Патрик Брюел. С неугасващ плам и любов към публиката световноизвестният Патрик Брюел развълнува и повиши още повече настроението на присъстващите още със самата си поява на сцената. Брюел бе заложил и на стилна концепция и ефекти към всяка песен. Оказа се, че френският изпълнител има хиляди почитатели, които знаят всяка от неговите песни и пяха през цялото време със световноизвестния изпълнител. Любовта, с която Патрик Брюел изпълняваше всяка от своите песни, се пренесе и на благоевградската публика и площадното пространство се изпълни с много топлина.

Френският изпълнител се раздаде, а от своя страна неговите фенове го изпратиха с бурни аплодисменти.

Примата на френската музика Патрисиа Каас изпълни  сцената с финес и елегантност като самата нея. Още в първия миг аудиторията запя с нея и това продължи до самия финал. По време на своите изпълнения тя общуваше с публиката в Благоевград, посвещаваше им всяка песен. Рози полетяха на сцената, за да й покажат любовта на почитателите й. Красота, нежност, стил, класа и невероятно присъствие на сцената или просто - Патрисиа Каас. Френската прима получи и подарък - тениска, с който си тръгна с благодарност на български език „Благодаря!”. Почитателите на френската музика и на световната звезда успяха да я върнат няколко пъти на бис, а Каас заяви, че обича да бъде пред публиката на „Francofolie. Благоевград”.

Организаторите на фестивала бяха подготвили специална изненада към всички присъстващи и най- вече към гостите от цял свят. На сцената излезе емблемата на Пиринския край Ансамбъл „Пирин”. Едни от най-хубавите български песни прозвучаха над Благоевград, а публиката се хвана на хоро. Българи, французи, млади и по-възрастни се хванаха ръка за ръка и закриха заедно втората вечер на световноизвестния фестивал „Francofolie. Благоевград”.

 

 
Последно променена вСряда, 30 Септември 2015 15:32

Banner 468 x 60 px