Вход

Хобитуризъм в Белица

За всички любители на хобитуризма почивката в Белица ще бъде незабравима. За тази цел са разработени индивидуални и колективни програми за наблюдение на диви животни, наблюдение на птици, наблюдение на пеперуди и насекоми, събиране на билки и гъби, риболов, фотосафари и конна езда.

 

За туристите са построени наблюдателни кули, комбинирани със сеновал-хранилки, определени са местообитанията на отделните биологични видове. За любителите на риболова са маркирани местата, където той е разрешен.

Програмите за практикуването на хобитуризъм в Белица са съсредоточени в планинския курорт "Семково" -  интерпретации ("Наблюдение на птиците", "Дивите цветя", "Пеперудите", "Риболов", "Събиране на билки и гъби" и др.) в партньорство с ДЛ - Белица и ДНП "Рила" /съпровод на  експерти /. Дава се възможност и за слушане на беседи на следните теми : “Биологично разнообразие и природни красоти на Национален парк "Рила", "Правила за поведение в парка", "Дивите животни в парка" ("Бозайници"), "Горите" ("Клек"), "Алпийският тритон", "Влечугите в парка", "Лечебните растения в парка" и др.

Последно променена вПетък, 15 Януари 2016 17:31

Banner 468 x 60 px