Вход

Екип на Министерството на туризма обсъди с организациите на екскурзоводите помощта от 4 млн. лева за тях и необходимите спешни действия за подпомагане на сектора

Още една спешна среща бе проведена днес от екип на Министерството на туризма, за да бъдат обсъдени възможностите за финансово подпомагане на екскурзоводите и планинските водачи. Разговорите бяха изцяло в онлайн формат.

Обсъден бе напредъкът по проекта „Повишаване на капацитета на МСП в сектор туризъм чрез оказване на подкрепа за създаване и функциониране на Организациите за Управление на Туристическите Райони“.

Другият важен акцент в срещата беше разпределението на гласуваните от Народното събрание в актуализирания бюджет 4 млн. лева, предвидени за екскурзоводите. Обект на дискусията бяха критериите, условията, механизмите, възможни срокове, както и бъдещите действия от страна на бизнеса и властите - от страна на министерството при структурирането на дизайна на бъдеща работеща мярка и подготовката на законодателни промени за максимално бързото й влизане в сила.

News Item Image
News Item Image
 

Banner 468 x 60 px