Вход

Първи виртуален турнир по Шотокан Карате-до

Заради епидемичната обстановка в страната, 11 клуба от Българска Федерация Шотокан Карате – До /БФШК/, организираха виртуален турнир по една от спортните дисциплини – КАТА. Турнирът се проведе чрез представяне на клипчета с изпълнение на катите, за съответните технически степени, в датите 23-25 април 2020 г.  В първия по рода си турнир участваха над 70 състезатели, разделени в групи по година на раждане и притежавана техническа степен.

Съдийските състави бяха от ученици над 16 г. с кандидат-майсторски и майсторски степени по карате. Преди това, те преминаха обучителен курс от главния съдия на БФШК – Антон Въндев (гр. Сливен), чрез онлайн платформата ZOOM.  Към всеки съдийски екип беше присъединен лицензиран съдия отговорник.

От Клуба за Източни Бойни Изкуства /КИБИ/ Спартак,  гр. Сандански  като съдия се изяви ученикът от Спортно училище „Пейо Яворов“ – Димитър Стоянов – 1 кю.

Избра се организационен комитет в състав:  Милена Кирниколова ( гр. Плевен),  Илиан Дянков (  гр. Казанлък) и Светла Костова (гр. София) и той със съдействието на треньорите от участващите клубове, изготви наредбата за онлайн представянето на състезателите. От КИБИ Спартак в процеса участва старши треньора и преподавател по карате-до в спортното училище –Костадин Чепандов, 3 дан.

 

От Клуба за Източни Бойни Изкуства „Спартак“ в онлайн турнира участваха 6 състезатели. Като в групата на родените:

 През 2007 г.

  • 1-во място – Лидия Златкова, ученичка в Спортното училище, техническа степен 3 кю;

През 2009 г.

  • 2-ро място – Слави Сираков, ученик в 3-то ОУ „Хр. Ботев“, техническа степен 6 кю;
  • 3-то място – Георги Митрев, ученик в 3-то ОУ „Хр. Ботев“, техническа степен 6 кю;
  • 2-ро място – Благовест-Габриел Ташев, ученик в 1-во ОУ „Кл. Охридски“, техническа степен 4 кю;

През 2005 г.

  • 3-то място – Верка Шарова, ученичка в ПГ „Я. Сандански“, техническа степен 4 кю;

През 2006 г.

  • 3-то място – Захара Сиракова, ученичка в 3-то ОУ „Хр. Ботев“, техническа степен 4 кю.

Ръководството на КИБИ „Спартак“ благодари на всички свои състезатели, които се престрашиха да участват в онлайн турнира, въпреки временната си спортна форма, тежките условия за тренировка и тесните пространства в къщите. Клубът се гордее, че всички постигнаха призови резултати и се класираха в тройката на своите групи.

Поздравления!

 

 

 

Banner 468 x 60 px