Вход

Варна - столица на ветрилата!

С официална церемония на сцената на Морска гара Варна посрещна ветроходите и техните екипажи, участници в Международната регата SCF Black Sea Tall Ships.

Резултат с изображение за Варна - столица на ветрилата!
"Добре дошли във Варна, морската столица на България, която има честта и удоволствието за трети път да бъде столица на ветрилата и домакин на най-красивото морско събитие - Международната ветроходна регата Tall Ships!", каза по време на откриването кметът на града Иван Портних. Той благодари на капитаните и екипажите, които се включиха в състезанията, както и на всички доброволци, които участват в регатата. "Тол Шипс е специално събитие, което събира в себе си морската и младежка енергия, показва силата на духа и на екипната работа", допълни кметът. Той подчерта, че тази година обновената пристанищна зона посреща красивите ветроходи.  

Резултат с изображение за Варна - столица на ветрилата!
Гост на церемонията беше и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който определи състезанието като добър начин младите хора да се запалят по ветроходството. 

Резултат с изображение за Варна - столица на ветрилата!
Робин Хюгрьоне - председател на регатата, поздрави всички участници и благодари на Община Варна за отличната подготовка и условия за провеждане на престижното морско събитие. Хюргрьоне подари на кмета на града почетния плакет на Sail Training International за доброто сътрудничество. От своя страна той получи почетният плакет на кмета на Варна.


Сред официалните лица бяха също областният управител Стоян Пасев, председателят на ОбС Тодор Балабанов, изпълнителният директор и председателят на борда на директорите на Пристанище Варна Петър Сеферов и Димитър Атанасов, които са и основни съорганизатори, генералният консул на Руската Федерация във Варна Сергей Лукянчук, евродепутатът Емил Радев, командирът на Българските военноморски сили контраадмирал Митко Петев, кап. Тома Томов, директорът на ОД на МВР ст. комисар Даниел Пашов, народни представители, районни кметове.

live.varna.bg

Banner 468 x 60 px