Вход

Община Благоевград Ви кани заедно да празнуваме предстоящите Великденски празници

На 30 април 2021 г., ВЕЛИКИ /РАЗПЕТИ/ ПЕТЪК, от  21.00 часа, с участието на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ще се проведе Литийно шествие от храма „Въведение Богородично“ -  площад „Македония“ - площад пред МОЛ „ЛАРГО“  - ЦЛТРДБ - храм „Въведение Богородично“.

              На 1-ви срещу 2-ри май, когато свещениците известяват най-великото чудо, Възкресение Христово, благоевградчани ще станат свидетели на уникално светлинно шоу. Точно в полунощ 33-метровият православен  мемориален кръст „Памет и вяра“ над града ще бъде озарен в различни цветове.

Министерство на вътрешните работи, звено „Общинска охрана и обществен ред“, доброволци от Доброволно формирование „Георги Измирлиев- Македончето“ към Община Благоевград съвместно със Съюза на българските спасители ще обезпечат провеждането на светата литургия и провеждането на събитията в празничната нощ, за да осигурят спокойствието на миряните.

От 11.00 часа на 2-ри май 2021 г. Биг Бенд Благоевград с участието на  ученици от Вокално студио „Фа Диез“,   музикално училище „PRESTO“ и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград ще зарадват жителите и гостите на града с празничен  Великденски концерт, който ще се състои  на площад „Македония“.

 

Събитията ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Последно променена вСъбота, 08 Май 2021 17:52

Banner 468 x 60 px