Вход

ГАБРОВО КАНДИДАТСТВА ЗА ДЪРВОТО НА УОЛТОПИЯ

Община Габрово отговори на предизвикателството на българската фирма „Уолтопия“ – световен лидер в изграждането и създаване на атракционни съоръжения и взе участие в надпреварата за позиционирането на Adventure Hub в нашия град. Съоръжението представлява атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Той е с огромен мащаб и включва въжен парк, съоръжение за свободно летене и детски стени за катерене, които са съчетани в красивата форма на гигантско дърво. Компанията ще го построи и поддържа за своя сметка. 

Теренът, който предлага общината, е до Спортна зала „Орловец“ и Дома на хумора и сатирата. Той е 4000 кв. м.  Ако Adventure Hub на „Уолтопия“ бъде разположен на това място, Община Габрово предлага своята подкрепа и за разполагане на въжени мостове и въздушни препятствия над коритото на река Янтра, с което да се свържат физически двата бряга и да се създаде допълнителна атракция за посетителите.

Теренът е добре познат на габровци, тъй като съвсем скоро Община Габрово ги прикани, и те се отзоваха, да дадат своите идеи за облагородяване на двете крайречни зони до ДХС и Спортна зала „Орловец“. Постъпиха много предложения – за велоалеи, зона с препятствия и съоръжения за колоездачи и скейтбордисти, площадки за баскетбол, стрийт футбол и хандбал, фитнес на открито, площадка за деца със специални потребности, мини голф игрище, стена за катерене, зона за паневритмия. Мястото е свързано с Дома на хумора и съвсем естествено присъстват и предложения за статуи на хумористични персонажи, карнавални картини и други весели и нестандартни елементи. Има идея за въжен мост между двата бряга на Янтра, за Стена на славата с именити габровски спортисти, парапети, на които влюбените да закачат катинари, изложбена площ, градски плаж с лодки и водни колелета и др.

Дървото на „Уолтопия“ ще се превърне в перлата на терена и чудесно ще се в пише както в концепцията на Дома на хумора и сатирата и Спортна зала „Орловец“, така и в тази на Центъра за съвременно изкуство на името на световноизвестния габровец Кристо и неговата съпруга Жан Клод, който също ще бъде в района.

Конкурсът е обявен сред всички български общини и е за две съоръжения – Adventure Hub и Ролглайдер® . Инвестицията е за над 2 млн. лв.

Компанията обяви, че ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията напълно безплатно, като търси кмет и общински съветници с визия за бъдещето на поверената им община. Решението им се очаква в края на месец април.

Кандидатурата на Габрово приключва хумористично с думите „Ще очакваме с нетърпение вашите усмивки лично, когато разглеждаме терена и района около него и обещаваме, че този път няма да ви посрещнем у комшиите, както традицията повелява.“

Уолтопия е световен лидер в производството на стени за катерене с над 1800 проекта в повече от 70 страни на 6 континента. Освен стени за катерене, от 2012 г.  Уолтопия предлага и широк спектър от адвенчър атракциони като въжени съоръжения, интерактивни стени за катерене, изкуствени пещери, съоръжения с препятствия и най-новата им линия Rollglider - съоръжение за свободно летене.

Към днешна дата в групата на Уолтопия има повече от 10 компании, в които са заети 600 професионалисти от различни сектори и индустрии.

Главният офис на компанията продължава да бъде в България, като дъщерни клонове има още в САЩ, Канада, Малайзия и Русия. Местни търговски представители има в повече от 20 страни по света, в това число Австрия, Германия, Великобритания, Австралия, ОАЕ и др.

Последно променена вСъбота, 20 Февруари 2021 19:08

Banner 468 x 60 px