Внимание
  • JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 986
Вход

Изложение за културен туризъм и археология в Европа – BMTA - 2015, град Пестум, Италия

  • Написана от 
  • Публикувана в Общини

В дните от 29 октомври до 1 ноември 2015 г. в град Пестум, Италия се проведе 18-то издание на международното туристическо изложение Borsa Mediterranea del turismo archeologico /BMTA/ – 2015. Това е единственият подобен форум в Европа, който обединява културен туризъм, опазване и съхранение на културно-историческото наследство и археология. Столична община чрез ОП „Туризъм” участва в BMTA на националния щанд на България.
   Столицата бе презентирана с рекламно-информационните материали на италиански език – „Открий София” – основна маркетингова брошура, представяща забележителностите на столицата, тематичните брошури Древна, Средновековна и Модерна София, брошурата „Базилика Света София – Некрополът”, туристическа карта на град София и карта „Храмовете на София”. Голям интерес предизвика и дипляна „София – мемори гейм”.
   Също така индивидуални посетители и професионалисти имаха възможност да се запознаят с материали и получат информация за тематични маршрути разработени по проект „Създаване на регионален туристически продукт в общините София, Ихтиман и Своге” по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2012 „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите” на Оперативна програма „Регионално развитие”.
   

Banner 468 x 60 px