Вход

СТОЛИЧНА ОБЩИНА СЕ ПРЕДСТАВИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ФОРУМ GO2BALKANS

На 25 ноември 2015г. в зала № 3 на Интер Експо Център в София се проведе международният В2В форум Go2Balkans 2015 под надслов „Балканите - природа, история , култура". На официалното откриване д-р Чобанов, зам.кмет на Столична община, подчерта значението на форума за по-доброто позициониране на международния туристически пазар на София, България и Балканите, както и факта, че през последните години София се утвърждава като все по-успешна дестинация и привлича все повече туристи.

София се представи със самостоятелен щанд от 6 кв. м, на който участниците във форума имаха възможност да получат информация и рекламни материали за културно-историческите забележителности и най-новите туристически атракции на София. По покана на Столична община Бистра Кирова, изпълнителен директор на „Музейко“, в презентация, озаглавена „Музейко - децата знаят!“, представи най-новата атракция на София - най-големият детски научен център в Източна Европа за семейни и училищни посещения, която премина при голям интерес както от страна на българските, така и от страна на чуждестранните доставчици на туристически услуги. Като част от специалната програма за участниците в събитието беше организиран и информационен тур из  София.

За оказаната подкрепа за провеждане на събитието, което си поставя за цел привличане интереса на професионалната туроператорска общност от близки и далечни страни към културно–историческото наследство и природните туристически ресурси на Балканите и в частност на София, Столична община беше удостоена с „Приз за активна подкрепа“.

Последно променена вВторник, 01 Декември 2015 18:06

Banner 468 x 60 px