Вход

Министър Проданов откри 38-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“

Министърът на туризма Христо Проданов откри 38-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“. Изложението се провежда в периода 24-25 февруари 2022 г. и е най-мащабният туристически форум в България, под патронажа на Министерство на туризма.

„Като министър на туризма аз съм щастлив да видя толкова голям интерес към днешното събитие. Всяка една успяваща държава структурира своята икономика и просперитета на народа си на база на природните ресурси и дадености, с които разполага и тяхното разумно използване“, заяви министър Проданов по време на откриването на изложението. По думите му, нашата прекрасна земя разполага с красиви планини, минерални извори, прекрасно море, вековни традиции, богато културно-историческо наследство и най-вече с гостоприемни и дружелюбни хора. И всичко това са отлични предпоставки, за да може туристическият бранш и бизнес да бъде един от структуроопределящите отрасли в икономиката.

Министърът открои и ролята на международното изложение в рамките, на което гостите имат възможност да се запознаят с предимствата на България, като предпочитано и желано място за ваканция и почивка.

В приветствието си той обърна специално внимание и на общите и взаимни усилия, които трябва да положат държава, общини и бизнес, за да може по-лесно да се отстоява водещото място на туризма в българската икономика. „Аз и моят екип ще работим целенасочено в тази посока, защото това е пътят, по който може да се развива туризмът в България, особено в този момент“, заключи той.

В рамките на изложението министър Проданов участва и в кръглата маса на тема "Предизвикателствата пред туристическия сектор и междуинституционално взаимодействие".
В дискусията бе поставен акцент върху предизвикателствата, политиките и възможностите за взаимодействие между Министерство на туризма, Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи, Министерство на труда и социалната политика и Министерство на транспорта. 

"Аз съм човек на действието. За всички проблеми, които заедно сме обсъждали, сме предприели конкретни действия и стъпки за изпълнение. Поддържаме постоянен диалог с всички заинтересовани страни", уточни министърът.
Присъстващите представители на бизнеса и институциите обсъдиха визовата политика на България и правилата за влизане на туристи у нас, както и възможностите за наемане на персонал от трети страни. 
Специален панел бе отделен за кредитирането на туристическия сектор от Българската банка за развитие (ББР), като експертите разясниха възможностите за получаване на заеми от хотелиери и ресторантьори.

News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
News Item Image
 
Последно променена вПетък, 11 Март 2022 18:17

Banner 468 x 60 px