Вход
обновено 10:26 PM EET, Jan 15, 2021

Излезе новата книга на д-р Атанас Михайлов - "Какво забравят лекарите"

Смятате ли, че в днешно време при много лекари има тенденция за често изписване на антибиотици и лини лекарства дори при децата? Не мислите ли, че може да има друг "безболезнен" начин, който отново да води до оздравяване, но по по-"безболезнен" начин? Ако да, значи сте на мнението на д-р Атанас Михайлов. Според него са необходими нови практически решения, а голяма част от тях всъщност са дадени от медицинската наука и бегло са упоменати дори в учебниците.

Ето защо той решава втората му книга от поредицата "Моята практика" да посвети именно на онези медицински решения, които събират прах някъде или са "заметени под килима". Изданието носи името "Какво забравят лекарите" и ще бъде налична по книжния пазар от 27 ноември тази година, като за разпространението ѝ ще се погрижи издателство "Изток - Запад".

Д-р Атанас Михайлов е лекар-хомеопат и фитотерапевт с 26-годишна практика. Успоредно с успешната си лекарска дейност повече от две десетилетия дава своя принос за популяризирането на природолечението в неговата цялост. Завършил е медицина, специалист е по вътрешни болести, но почти не използва конвенционалните средства за лечение, освен в изключителни случаи. Автор на книгите "Въведение в природолечението. Моята практика" (2010, "Изток-Запад") и "Здравословно отслабване. Хранене и здраве" (2011, "Изток-Запад").


Откъс от книгата
"Скъпи читатели, много от вас не само са чели първата ми книга, но и използват препоръчаното в нея. Когато обаче посетят личния си лекар или специализиран кабинет им се струва, че получената оттам рецепта и моят подход са несъвместими. Струва им се, че трябва да избират между "алтернативно" и "официално" лечение, което нерядко ги плаши. Целта ми в тази книга е да покажа, че това не е вярно и да дам повече кураж на тези, които не са мои пациенти. Подходите не само са съвместими, но основното предложено от мен е част от медицинската наука, която по ред причини е потънала в забрава. Грешното усещане се дължи на факта, че в конвенционалната практика обичайно се стартира с високо технологично лечение, като се пренебрегват ред медицински оправдани по-меки варианти, пренебрегват се страничните ефекти на медикаментите, често се забравя и връзката между болестите. За съжаление, в условията на масовото здравеопазване това трудно ще се преодолее.

Вие обаче имате право на активно участие в лечебния процес, това дори се поощрява (или поне така се твърди) от здравните организации. Затова можете смело да обсъждате с колегите прочетеното в тази книга (освен обособената част "Моята практика"). Редно е да получите аргументирани отговори за странични ефекти, прогнози и взаимодействия. В медицината всичко е свързано, въпреки че близо сто години се налага пазарният подход: "за всяка болка – точното хапче". Затова сега разглеждам по-подробно именно причинно-следствените връзки. Съобразяването с тях, постигнато с вашето активно участие, е гаранция за успешно лечение.

Що се отнася до даденото в частта "Моята практика", разбира се, можете да го прилагате и като профилактика, и паралелно
с друго назначено лечение, както прилагате и препоръките от първата ми книга. Нещо повече, ще забележите, че немалка част от тях се препокриват с това, което биха могли да Ви предложат (но засега не го правят) и колегите. А средствата, попадащи под определението "алтернативни", са категорично безвредни и ограничени до минимум, съвместим с целите на книгата.
Бъдете здрави!"

Последно променена вНеделя, 10 Декември 2017 10:03

Banner 468 x 60 px