Вход
обновено 10:26 PM EET, Jan 15, 2021

"Аида" и "Мамма миа" под Белоградчишките скали през лятото

Тази година Белоградчик се рекламира на изложението „Ваканция, спа и експо” и с фестивала „Опера на върховете”, съобщи кметът Борис Николов. Общината ще се представи с общ щанд с други три видински общини – Видин, Кула и Чупрене.

 Оперният фестивал събира за седмица в града на скалите над 5000 души от страната и цяла Еворпа. Изпълнението на най-известните опери от състава на софийската опера и балет привлича фенове на музиката с особена магическа сила. Затова изтъкваме фестивалът като още един повод туристи и гости да дойдат в Белоградчик, обясни кметът.

 Тази година от 16 до 19 юли ще се състои петото издание на фестивала. Зрителите ще видят операта „Аида”, сред скалите ще се лее и прекрасната музика на „Мамма миа” по песните на АББА. В пещерата „Магура” за пети път ще се играе спектакълът „Вагнер Магура”, съчетан с дегустация на шампанско, което отлежава в пещерата.

 Билетите за спектаклите вече са в продажба, допълни кметът.

 Видин ще се рекламира със своя средновековен замък, лапидариум и турски склад. Кула ще представи крепостта „Кастра Мартис”, а Чупрене – девствената си природа до биосферния резерват „Чупрене”, зщитаван от ЮНЕСКО. 

 

 Снимка: Цвета Иванова https://www.kmeta.bg/

Banner 468 x 60 px