Вход
обновено 10:26 PM EET, Jan 15, 2021

Защо не ми се случва това, което искам?

 „Ако можеш да мечтаеш за това, можеш да го направиш“ или с други думи „Ако можеш да си го представиш, можеш и да го направиш“ е основата, върху която ние творим собствената си реалност. Всяка една мисъл, представа и желание, която се появява в съзнанието ни определя живота ни. Всичко, за което мечтаем може да бъде постигнато. Ако не беше така, в съзнанието ни нямаше да бъде възможно да се роди такава идея. Как иначе Вселената се разширява?

Тук влиза в сила Законът за привличането, на който се подчиняват всички други закони в нашата Вселена. Той гласи: Подобните неща се привличат. Нищо във Вселената не е статично. Всяка мисъл вибрира, всяка мисъл излъчва сигнал и всяка мисъл привлича към себе си съответстващия и сигнал. Законът следи за това всички мисли, които съвпадат, да се събират.

Всичко, към което насочваме вниманието си, ни кара да излъчваме вибрация, тази вибрация е нашето искане. То от своя страна е нашата точка на привличане.

Ако има нещо, което желаем, но нямаме, трябва само да насочим вниманието си към него и според Закона за привличането то ще дойде при нас, защото докато мислим за това, което желаем, ние го привличаме.

„Защо не получавам това, което искам?“ е въпросът, който много хора си задават. Отговорът е съвсем прост: Ако има нещо, което желаем и което все още не е дошло при нас е, защото ние насочваме вниманието си към факта, че него го няма, към неговото отсъствие, тогава Законът за привличането продължава да откликва на вибрацията на нямане и липса и ние ще продължаваме да нямаме оново, което искаме. С други думи, ако искаме нова кола, защото старата е повредена, ние отново насочваме мислите си към старата кола. Казваме си: „Тази стара кола вече не ми доставя удоволстие, наистина ми трябва нова кола“, наблягайки на ръждата и пукнатините на старата. И Вселената ни дава още от същото, още от старата кола, още от липсата на удоволствие, още причини „да ни трябва“ нова кола.

За да имаме позитивни мисли, а от там и да ни се случи това, което желаем трябва да внимаваме какви думи използваме, когато мислим и когато говорим. Направете следния експеримент: наблягайте само на положителното. На въпроса „Какво става, как я караш“ спрете да отговаряте с „Не е зле, няма проблем“, защото съзнанието „чува“ думите „зле“ и „проблем“ и ви дава още от това. Започнете да отговаряте с „Всичко е наред, чувствам се добре“ и сами ще почувствате промяната.

Според Законa за привличането съществува поток на Благоденствие. Ние можем да го приемем или да се съпротивляваме срещу него, но той си тече независимо от това. Не можем да влезем в ярко осветена стая и да търсим „ключа за затъмнението“. Никой не очаква да намери ключ, който да излее мастилено черна тъмнина и да покрие ярката светлина. Тъмнината е просто отсъствие на светлина, злото е просто отсъствие на добро.

 

Последно променена вЧетвъртък, 23 Май 2019 17:21

Banner 468 x 60 px