Вход
обновено 10:26 PM EET, Jan 15, 2021

Събития в помощ на бедстващите животни в Австралия

В момента цялото внимание на света е насочено към нестихващите пожари в Австралия. Бедствието взе 26 човешки жертви, както и стотици милиони животни. Трагедията накара много хора да се включат в борбата с огнената стихия, като набират средства чрез различни инициативи.

На 19 януари от 19:30 пред НДК ще се състои Зумба Мастър Клас. Средствата, които ще бъдат събрани ще отидат за животните в Австралия. Подобно събитие ще се проведе и на 15 януари в град Пловдив.

Боряна Христова споделя, че ще изпратят събраните средства на асоциацията, която се грижи за възстановяването  и осигуряването на подслон за животните. Тя добавя, че Червеният кръст в Австралия получава много дарения, но не знаят как точно ги разпределят, а те искат много да помогнат на животните и искат средствата да бъдат насочени там. Тя очаква да бъде уточнен крайният брой на инструкторите, които ще се включат в тази инициатива и след това ще изпратят имейл на Червения кръст в Австралия с всички подробности.

В залата, където ще се проведат тренировките ще бъде поставена кутия за дарения и на нея ще бъде написано, че няма точно определена сума, която хората ще трябва да оставят, защото това е благотворителна кауза. До момента са събрани повече от 10 инструктора, като всеки един инструктор ще има клас с по минимум 15-20-30 души. Тяхната организация е навсякъде по света, затова са написали мотивационно съобщение във Facebook и Instagram, с което да приканят и други зумба групи също да направят такива класове.

Още една инициатива ще се проведе на същия ден 19 януари в зала за събития "В парка" от 15:30 ч. до 22:30 ч. За пореден път се организира благотворителен базар като този път каузата е възстановяване от умопомрачителните пожари в Австралия. През целия ден ще може да се закупуват много дрехи, текстилни творби на M handmade, бижута и козметика, която е направена специално за повода. Ще има също така и рисуване с кана, уъркшоп по веган сладкиши, приготвени на място, както и работилница за танци. След 19 часа ще има и музикални изпълнения.

https://uspelite.bg/

Banner 468 x 60 px