Вход
обновено 10:26 PM EET, Jan 15, 2021

Фестивалът Бъдинъ отново ни среща със славното ни минало

За седма поредна година на 24-25 август във Видин ще се проведе фестивалът БъдинЪ в крепостта Баба Вида. Той припомня славното минало на града, когато той е престолен град и център на Видинското царство.

И в това издание посетителите ще се любуват на средновековни облекла, бойни доспехи и въоръжение, традиционни за времето занаяти, ефектни и зрелищни ръкопашни схватки. Ще могат да дегустират средновековни напитки, ще видят как се изработват лъкове и стрели, как се секат монети и ще слушат средновековна музика.

Групата за исторически възстановки „Първи италийски легион” ще покаже  автентична екипировка, ръчна изработка, ще демонстрира как са се подготвяли за битка древните войни и ще пресъздаде някои подбрани моменти от историята на региона. Групата е наречена по името на римския легион, охранявал в продължение на няколко века Дунавския лимес  и чиито казарми са се намирали в Нове, античния град край днешен Свищов. Освен римски легионери, ще има също български бойци, кумани, кръстоносци и др.

Децата ще могат да вземат участие в специални игри като се потопят в атмосферата на епохата и едновременно с това ще ги предизвикат да научат повече за бойното минало на дедите си.

Responsive image

Входът за фестивала и през двата дни ще е свободен.

https://uspelite.bg

 

Последно променена вВторник, 20 Август 2019 18:46

Banner 468 x 60 px