Вход
обновено 10:26 PM EET, Jan 15, 2021

Звездите, които отказаха роли в едни от най-успешните филми на всички времена

Можете ли да си представите „Титаник“ без Кейт Уинслет или „Матрицата“ без Киану Рийвс!? Трудно, но ако не беше отказът на тези актьори, това щеше да бъда напълно възможно.

 

 

Гуинет Полтроу в ролята на Кейт Бюкейтър (изиграна от Кейт Уинслет) в „Титаник“

2 млрд. долара приходи, 10 награди „Оскар“ и един отказ. Изборът за главната  роля е бил между Полтроу и Кейт Уинслет. „Да, знам, че отказах. Майка ми ще ме убие, че говоря за това“. Тя също добавя: „Не мога да променя миналото“.

Матю Макконъхи в ролята на Джак Доусън (изиграна от Леонардо ди Каприо) в „Титаник“

А как ви се струва размяната на мъжката главна роля с не толкова известния тогава актьор Матю Макконъхи, познат предимно с филма „Объркани и непокорни“ (“Dazed and Confused”)? Не беше много отдавна, когато той проби в киното и спечели „Оскар“ с играта си в „Клубът на купувачите от Далъс“ (“Dallas Buyers Club”).

 

Хю Джакман в ролята на Джеймс Бонд (изиграна от Даниъл Крейг) в „Казино Роял“

В интервю за сп. „Variety”, Джакмън споделя, че по време на търсенето за новия Джеймс Бонд, който да замести Пиърс Броснан, получил обаждане по телефона за ролята. Той отказал: „Тогава почувствах, че сценарият за филма беше станал прекалено неправдоподобен и невъзможен, трябваше да бъде по-реален и убедителен“. Отговорът на казаното от него бил: „Нямаш правото на дума. Просто подпиши.“

 

Жа Рул в ролята на Тедж (изиграна от Лудакрис) в „Бързи и яростни 2“

Рапърът изигра малка роля в първата част на филма. Бил поканен от режисьора Джон Сингълтън за продължението, но той отказал: „Жа прекалено си повярва“. Предложението било за половин милион долара. В интервю за “Grantland”, Сингълтън казва: „Той се държеше сякаш е прекалено голяма звезда, за да участва в продължението. Не отговаряше на обажданията ми. След това реших да звънна на Лудакрис“. Лудакрис, разбира се, стана неотменна част от екипа, участвайки в пет от поредиците досега.

 

Уил Смит в ролята на Нео (изиграна от Киану Рийвс) в „Матрицата“

Смит отказва главната роля в „Матрицата“, която директно отива при Киану Рийвс. „Гледах представянето на Киану, много рядко казвам такова нещо, но ако бях аз, нямаше да се справя“. Няколко години по-късно Уил Смит отново пропуска главна роля, но във филма „Джанго без окови“(“Django Unchained”), която отива при Джейми Фокс. Пред “The Hollywood Reporter”, актьорът споделя, че според него филмът е трябвало да бъде „любовна история, а не история за отмъщение“

 

 

 

 

Последно променена вВторник, 21 Май 2019 09:01

Banner 468 x 60 px