Вход
обновено 10:26 PM EET, Jan 15, 2021

Мистични картини представи художникът Димитър Свиленов-Микерин

Специален гост на събитието беше певицата Кристина Димитрова

Художникът Димитър Свиленов-Микерин представи 20-ата си юбилейна изложба в изложбената зала на Държавна агенция „Архиви” на ул. „Московска” 5. Част от картините му са триизмерни, рисувани със специална техника, а гостите се насладиха на ефекта като наблюдаваха платната с 3D очила. Картините, които са рисувани в медитация в село Царичина, ще бъдат изложени до 8 декември в галерията под наслов „Порталът” – откровение за смисъла на живота.


Новите му творби са рисувани с любов и носят позитивност и добро настроение.
„Светът ще става все по-духовен, чист и спокоен след 2017 г.”, казва художникът. „Да не забравяме, че сме длъжни да правим добро и да даряваме - това е мисията на човеците. Когато правиш добро, то се увеличава многократно и се връща при теб”, казва художникът.


Когато той рисува, не знае какво ще се получи накрая. Като е в медитация, вижда картината едва след като я завърши. Критици от Виена казват за него, че Свиленов развива нов тип изкуство, непознато до момента – изкуство на духа. През последните години Микерин казва, че светът ще стане по-добър, когато започнем промяната от нас самите.


Тъй като човечеството влиза в духовна ера, е нужно да се замислим за смисъла на съществуването си, да сме внимателни в отношенията помежду си, да ценим културата си и да пазим природата.

 

СНИМКИ ХАЙЛАЙФ

Последно променена вСряда, 06 Декември 2017 11:47

Banner 468 x 60 px