Вход

Заместник- кметът на Благоевград Христина Шопова откри „Дни на детското творчество“

Талант и умения показаха децата на Благоевград в първия ден от фестивала на „Дни на детското творчество“. В зала „Яворов“ възпитаници от ДГ „Първи юни“, ДГ №6 „Щастливо детство“, ДГ „Синчец“, ДГ №1 „Ведрица“, ДГ №2 „Света Богородица“, ДГ „Детски свят“ и ДГ №11 „Здравец“ представиха богата музикално-танцова програма, посветена на ценности, традиции, култура, природа, бит, красотата на България.  Те бяха повод за бурни аплодисменти и гордост на семействата, приятелите и гостите в залата.

Официалното начало на „Дни на детското творчество“ бе поставено от заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която поздрави участниците и преподавателите от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„В 12 издание на „Дни на детското творчество“ предстои да видим красотата и таланта на нашия град. Колкото и клиширано да звучи, всичко започва от детските градини. Скъпи директори и учители, благодаря Ви за това, че работите с обич, с радост, с ентусиазъм с нашите деца и това личи по техните резултати! Вие си помагате, работите като един екип и ако всички работят така, България я очаква по- добро бъдеще!  Скъпи родители, вярвам, че няма по- голяма награда за всеки един от Вас да има една сълза, когато види своето  дете на сцената. Благодаря Ви, че ги подкрепяте и помагате на учителите в процеса за развитие на децата на Благоевград! Скъпи деца, никога не губете детското в себе си и помнете, че сте възпитаници и сте родени в един от най- красивите градове в България и той винаги ще остане в сърцата Ви! Ролята на Община Благоевград е да създава условия, стараем се, разбира се, понякога ни се иска да стават по- бързо някои от нещата, но наистина, колкото и клиширано да звучи- най- важното за нас са децата на Благоевград и ще продължаваме да се борим за тях! В наше лице имате партньор и приятел, защото децата не искат критици, а искат модели!, каза заместник- кметът Христина Шопова.

На финала на прекрасната програма, която малките надежди и таланти на Благоевград поднесоха пред публиката, заместник- кметът Христина Шопова ги поздрави и връчи грамоти на директорите на детските заведения с благодарност за усилията и старанието на екипите за реализирането на красивите спектакли.

Във втория ден от фестивала  „Дни на детското творчество“ малчуганите от  ДГ №4 „Роса“, ДГ №3 „Детелини“, ДГ №10 „Мак“ и ДГ „Усмивка“  ще покажат наученото през учебната година със свои спектакли.  В програмата ще се включат още и малките възпитаници на ДГ №8 „Вечерница“ и ДГ № 12 „Алени макове“.

 

Banner 468 x 60 px