Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/komepkk0/public_html/images/magistrala
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/magistrala
Вход

Откриха новия участък на магистрала "Струма" до Благоевград

„От днес растоянието Благоевград – София ще се изминава за 40 минути“, това заяви министър Лиляна Павлова при откриването на ЛОТ2 на магистрала "Струма". Точно в 12.00 часа на кръстовището за Благоевград и с. Зелен дол с тържествен водосвет в присъствието на президента и премиера на Република България, областния управител на Благоевград и много гости, бе открита новата отсечка от Дупница до Благоевград. Общата дължина на участъка е 38 км. Край магистралата са изградени два големи паркинга. По нареждане на премиера там ще бъдат изградени тържища, където селските стопани, засегнати от строежа, свободно да продават своята продукция.

Участъкът е най-трудният за изграждане по думите на министъра - с 2 тунела и виадукт, висок повече от 50 метра. „След много обещания и една дузина министри мечтата на благоевградчани се сбъдна“, заяви президентът на страната Росен Плевнелиев.

Това ще даде силен тласък в икономиката и развитието на Благоевград и региона. Продължава изграждането на участъка Сандански – Кресна, за който има избран изпълнител, а скоро ще приключат и проектните работи за най-тежкия участък през Кресненското дефиле. Предстои и изграждането на участъка Благоевград – Крупник, с което „...ще се сбъдне мечтата на много велики български владетели за достъп на България до Средиземно море, откъдето понастоящем минава над 50% от вноса и износа на България“ заяви президентът.

{gallery}magistrala{/gallery}

Последно променена вСряда, 28 Октомври 2015 13:50

Banner 468 x 60 px