Вход

Две компании за IT и изнесени услуги наемат 500 души в Пловдив

Началото на есента е горещо за сектора на технологичните и изнесени услуги в Града под тепетата, след като две компании обявиха плановете си за растеж в града. Очаква се в рамките на следващите години едната да наеме 200 души в Пловдив, а другата – 300.

Първата компания, която ще се разшири в града, е Modis. Тя се занимава с центрове за данни, мрежови услуги, поддръжка на крайни устройства и аутсорсинг услуги в сферата на финансите, администрацията, управлението на проекти и веригите на доставки. Клиенти на Modis са над 90 мултинационални корпорации, като компанията поддържа решения на над 30 езика за 20 различни индустрии.

Компанията Modis е от групата на Adecco, като навлиза на българския пазар през далечната 2005 година под името Ajilon Bulgaria с отварянето на офиса си в София. От 2017 г. е самостоятелна компания, която оперира в собствена технологична ниша. Към момента в българския офис на дружеството са заети около 1200 души. Освен у нас, фирмата има офиси в Европа, Америка, Азия и Австралия, където са заети общо 5000 души.

Към момента компанията има активна дейност във втория най-голям град у нас и екип от 70 служители с английски, френски и немски език. Амбицията на компанията е екипът в Пловдив да нарасне до 200 души.

Втората компания е американската компания за изнесени услуги Sutherland. Тя е добре позната, тъй като е един от най-големите работодатели с над 2800 служители у нас и офиси в София, Варна и Бургас. Американското дружество има планове в пловдивския му офис да бъдат наети около 300 души до края на следващата година. Екипът на компанията ще обслужва клиенти на немскоговорещи пазари. Сайтът на дружеството допълнително посочва, че стартов клиент на пловдивския офис ще бъде един от най-големите и иновативни онлайн магазини в света.

https://uspelite.bg/

Banner 468 x 60 px