Вход

Новият Land Rover Defender премина екстремни изпитания в Кения

По-силен от всякога новият Land Rover Defender е стъпка по-близо до серийно производство, след като премина успешно през редица предизвикателни терени в Кения, като част от програмата за опазване на лъвовете в Африка. Прототипът на Defender беше снабден с повдигнато въздушно окачване и беше дегизиран с камуфлаж, разработен специално за местната околност.

В кенийския резерват Борана новият Defender спомогна за десетки операции за проследяване на лъвовете, като транспортира консумативи на територия от 14 000 хектара. Уникалната тестова програма даде възможност на екипа на агенция "Тъск" (фондация за запазване на дивия живот в Африка), да подложи най-емблематичния Land Rover на множество екстремни предизвикателства. Теглейки тежко натоварени ремаркета, новият Defender с лекота премина през пълноводни реки и скални образования. Прототипният модел спомогна и за смяната на проследяващите устройства на осем лъва.

Терените на резерват Борана включват ниски равнини, дълбоки издълбани от гуми пътища, стръмни скалисти склонове, кални речни брегове и гъсти гори, което даде възможност на новия Defender да докаже своите безкрайни и неограничени възможности.

„Постоянно напредваме с резултатите от тестовете и се доближаваме все повече към серийно производство. Работата с партньорите ни от „Тъск“ помогна да съберем много полезна информация и данни за представянето на Defender. Теренът в резерват Борана включва широка гама от предизвикателни терени, които го правят перфектното място, за да обогатим знанията си за него в най-екстремните условия”, коментира Ник Колинс, директор серийни модели в Jaguar Land Rover.

Компанията е официален партньор на агенция „Тъск“ от 15 години, като целта пред Defender в тази експедиция беше да спомогне за опазването на дивия живот на лъвовете в резерват Борана. Три четвърти от всички видове лъвове в Африка намаляват своята популация и сега черните и бели носорози са много повече от големите котки. По-малко от 20 000 лъвове оцеляват в дивия свят глобално – цифрите са спаднали от 200 000 през последния век.

„Тази година отбелязваме годината на лъва. Нашата цел е да разпространим обезпокояващия спад в популацията на тези животни в Африка. За наша радост в резерватът на Борана има множество лъвове, чиито движения наблюдаваме и следим, за да не влизат в борба с конкурентни мъжки в съседните общности. Новият Defender се вписа впечатляващо в сложния терен и безпроблемно прекоси дълбоки реки, като с лекота покори редица стръмни скални склонове“, казва Чарлз Мейхю, директор на агенция „Тъск“.

По-късно тази година предстои официалната премиера на новия Land Rover Defender. Според най-реномираните автомобилни експерти по света това ще бъде най-успешният Land Rover модел, произвеждан някога. 

Медия

https://youtu.be/Jnr96CWcEjw

Banner 468 x 60 px