Внимание
  • JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 986
Вход

Музикален цветен фонтан украсява центъра на Варна

  • Написана от 
  • Публикувана в Бизнес

Новият фонтан на пл. „Независимост“ може да изстрелва воден стълб с височина до 41 м. Уникалното за страната съоръжение, което е част от проекта „Естетизация и модернизация на главна пешеходна зона и зона за обществен отдих – град Варна“, разполага с над 2000 цветови комбинации, което го превръща в красива водна атракция. 180 кубика оборотна вода се превръщат във феерия от танцуващи цветни струи благодарение на 52 помпи, 300 дюзи, 400 прожектора и 30 км положени кабели. Допълнително е изграден воден пръстен, монтирана е система от тръбни разводки.

Металната конструкция на съоръжението тежи 8500 кг. Използвана е съвременна автоматика, която се ръководи от компютърни устройства и осигурява възможност за синхронизацията между осветление и музика


Фонтанът има дневна, нощна и междинна програма без мелодии. От днес всяка вечер от 20.30 ч. ще започва програма, съчетаваща вода, звук и светлина.
Община Варна работи по подготовка на конкурс за авторска мелодия на фонтана. Ще бъде обявена и анкета за любима песен на варненци, която да бъде използвана за водното шоу.

 

 

 

 

 

Последно променена вПонеделник, 04 Януари 2016 12:47

Banner 468 x 60 px