Вход

Посланик Божидара Сърчаджиева връчи акредитивните си писма на президента на Федеративна република Бразилия

На 5 април 2021 г. новоназначеният посланик на Република България във Федеративна република Бразилия Божидара Сърчаджиева връчи акредитивните си писма на президента на Федеративна република Бразилия Жаир Болсонаро.

В проведения разговор бе подчертано задоволство от традиционно добрите и приятелски отношения, установени между България и Бразили, и бяха обсъдени възможностите за задълбочаването на сътрудничеството между двете страни във всички сфери на взаимен интерес.

Президентът Жаир Болсонаро отбеляза откриващите се перспективи пред двете страни във връзка със  Споразумението за асоцииране между ЕС и МЕРКОСУР, изрази подкрепата на Бразилия за присъединяването на България към ОИСР и изказа благодарност към България и ЕС за възможността за репатрирането на бразилските граждани от Европа по време на кризата от коронавируса COVID-19.

Посланик Божидара Сърчаджиева сподели желанието си да работи за реализирането на по-интензивен политически диалог и по-нататъшно развитие на контактите между двете държави, които да създадат по-добри възможности за живот на гражданите на България и Бразилия.

Banner 468 x 60 px