Вход

Социалният формат „Тя в Сандански“ представя две невероятни санданчанки

„Тя в Сандански“ представя активните жени на Сандански и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

На него ще ви срещнем с две невероятни жени, с които се гордеем и искаме повече хора от града и страната да научат за вдъхновяващия им опит:

МАРИЕТА ПЕТРОВА е вдъхновяващ пример на жена, която безотказно следва пътя си и със сърце, упоритост, подкрепа и много труд, постига целите си!
За себе си, Мариета казва следното: Този който знае къде отива, светът му дава път! Казвам се Мариета Петрова от гр. Сандански и това е моето мото в живота. На 35 г. съм, семейна и майка на 2 деца, работеща, търсеща и искаща всичко от живота.

МАРИЯ ХРИСТОВА-КАРАСТОЯНОВА: По образование тя е мениджър – маркетинг и реклама, а по сърце е творец! Обича да рисува, пише стихове и е един от организаторите на Национален фолклорен фестивал за любители танцьори „Сандански пее заиграва, Пирина разлюлява”. Била е 15 години мениджър производство на фирма за изработка на дамско облекло, но от единадесет години е сватбен агент и талантлив флорист и като такава участва в много проекти на Община Сандански, като декоратор. Хобито  е да твори в кухнята. Има подкрепата на приятелите си и семейството, което е винаги е до нея, дори, когато е като „буря”.

Събитието се организира на доброволчески принцип от Емилия Маринова и екип на Балкански младежки фестивал, в партньорство и с домакинството на Община Сандански!

„Тя в Сандански“ ще се проведе на 29 юни 18:30 ч. в Епископска базилика, град Сандански!

***–***
Социалният формат ‘ТЯ в …’ ™ е създаден от Академия ‘Екатерина Каравелова’ в Пловдив, с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. След успеха в Пловдив започва да се провежда във Варна, Габрово, а от есента на 2019 и в Сандански и Велико Търново.
***–***
По повод Международния ден на доброволеца, инициативата на Академия ‘Екатерина Каравелова’ – ‘ТЯ в …’ ™ е отличена в топ 5 на престижния конкурс за доброволчески проекти от цялата страна в сферите образование, култура, екология, спорт, градска среда и социално включване.
За да разшири мрежата на градовете, където се провежда “ТЯ в…”™ Академия „Екатерина Каравелова“ стартира проект “ТЯ в България”™, с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани. През 2020 г., мрежата от социални събития ‘ТЯ в …’ ™ ще обхване и градовете Плевен, Ловеч, Видин, Монтана и Враца. Научи повече тук: https://www.sheinbulgaria.org/tya-v-blgariya

Banner 468 x 60 px