Вход

Възпитаници на Морското в Бургас ще се учат на истински ферибот

Ученици на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас ще имат възможност да провеждат своята подготовка на истински ферибот, както и на общинския кораб „Св. Анастасия”.

 Тази идея беше обсъдена вчера от кмета Димитър Николов, директора на учебното заведение Христина Жабова и капитаните, които са в училищното настоятелство.

 Предвижда се обучението във вода на учениците да се осъществява в басейна в к-с "Меден рудник" или на "ОЗК Арена" в к-с "Славейков".

 Учебната програма на бъдещите моряци ще бъде осъвременена с теоретична и практическа подготовка и получаване на сертификат за степен "рулеви" и за "моторист", а след година стаж и за квалифициран "моряк палуба" и квалифициран "моряк машина". 

 В момента възпитаниците на Морското училище се обучават в специалностите "Корабни машини и механизми", "Корабоводене - Морско" и "Митническа и данъчна администрация".

 Предвижда се през тази година Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" да бъде оборудвана с две нови работилници и противопожарен тренажор. Те ще осигурят на бъдещите моряци практическото обучение по поддръжка и ремонт на корабните машини и механизми, работа с корабния такелаж и тренировки по обезвреждане на аварийно възникнали пожарни ситуации. Търсят се варианти за оборудване на училището и с тренажор за базова морска подготовка, и с истинска спасителна лодка, на която да се обучават учениците.

 Освен това ще бъде ремонтирано и старото общежитие към училището.

 Местната власт има амбицията да намери средства за цялостен ремонт на сграда на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола".

https://www.kmeta.bg/

Последно променена вСряда, 15 Януари 2020 12:54

Banner 468 x 60 px