Вход

Заместник-министър Валентин Йовев участва в церемония по връчване на годишни награди за принос в пътната безопасност

Събитието беше организирано за десети пореден път от Българска браншова организация „Пътна безопасност“

 Промени в нормативната база са част от мерките, които Министерството на регионалното развитие и благоустройството взима за подобряване на условията по републиканската пътна мрежа. Сред тях са: повишаване гаранционните срокове за строителството на пътища, актуализация на всеки 5 години на плановете за организация на движението, въвеждането на осем нови пътни знака, по-високи изисквания към характеристиките на строителните продукти, използвани за видимост на пешеходните пътеки, както и на светлоотразителните характеристики на пътните знаци.

Това съобщи при участието си в церемонията по връчване на годишните награди за принос в пътната безопасност заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев.

Като важен фактор за подобряване на пътната безопасност той посочи изграждането на  автомагистралите и скоростните пътища и уточни, че през тази година в изпълнение са над 100 км стратегически инфраструктурни проекти. Сред тях са автомагистралите „Хемус“, „Европа“, „Струма“, скоростният път Видин – Ботевград.

„За да осигурим по-безопасни условия на пътуване по републиканските пътища предвиждаме и изграждането на интелигентни транспортни системи за управление на трафика, които ще дават информация за пътната обстановка в реално време за пътуващите“, допълни още зам.-министър Йовев.

По време на церемонията с награди в осем категории бяха отличени изявени експерти, специалисти и организации, допринесли за подобряване безопасността на пътя.

 

Banner 468 x 60 px