Вход

Наградиха петима учители за иновативни методи в български училища

Седмица след откриването на учебната година ще ви разкажем за иновативните учители, които променят образователната ни система, често и без да подозират това. Благодарение на инициативата Тeaching Alpha ние разбираме за тях и интригуващите им начини на преподаване. Проектът награждава учителите и популяризира техните добри практики.

За втора поредна година екипът на инициативата си поставя за цел да открие и награди в първия учебен ден преподавателите, които прилагат вдъхновяващи и нетрадиционни за българското образование подходи. От екипа споделиха, че са получили над 50 номинации от ученици и родители, които са разказали защо техните учители са иновативни.

Тази година наградените са петима. Двама от тях - Хортензия Морозова от плевенското село Обнова и Калинка Русалова от гр. Пловдив, впечатлиха най-много екипа на проекта и получиха голямото признание: почетни грамоти на Teaching Alpha и финансова награда. 

Поради големия интерес към номинациите и атрактивните предложения тази година проектът отличи още трима учители. Латинка Димитрова от Силистра, Иванка Димова от Бургас и Райка Славчева от с. Сатовча, които получават възможност за участие в авторитетния Национален ученически фестивал „Намереното поколение“. Chromebook устройство за учене в клас, предоставен от Център за творческо обучение се присъжда на Недялка Йорданова от Шумен. 

Наградите бяха дадени почетно на Хортензия Морозова и Калинка Русева в началото на учебната година от Георги Василев и Петя  Василева от екипа на Teachinhg Alpha. Учителките бяха силно впечатлени, а училищата ги подкрепиха и споделиха техните успехи. Останалите награди скоро ще зарадват и другите наградени преподаватели.

От прекрасните видеа, може да научим за образователните похвати на отличените учители, които ярко се отличават от стандартните практики в училищата, а начинът им за комуникация с учениците води до високи постижения в учебния процес:

в „Кой къде живее“ елементите от Менделеевата таблица са кодирани като град, улица, блок, вход и т.н., а учениците запомнят адресите им.

Любима за децата става седмичната игра „Таен агент“, в която учениците се наблюдават един друг и отбелязват добрите си постъпки. В края на седмицата разказват пред целия клас за това, което им е направило впечатление.

През 2018 г. Teaching Alpha награди трима учители, чиито практити популяризира със заснемането на професионални видеа тук.

 

Teaching Alpha е екип от ентусиасти, които работят в различни сфери, но обединени от общата идея за бърза промяна в образователната система в България. Има за цел да открие и награди учители, които са осъзнали нуждата от нововъведения в образователния процес, за да ангажират учениците по-адекватно и да им помогнат в разбирането и усвояването на учебния материал. С наградените всяка година учители екипът ще заснеме видеа с добрите практики като за в бъдеще целите ще стават и по-големи. В страницата във ФБ обещаваме да следим новостите.

В подкрепа на иновативните учители, Георги Василев - създателят на проекта, ще избяга полумаратон в софийския маратон на 13 октомври.

 https://uspelite.bg

Banner 468 x 60 px