Вход

Деца представят "Пеперудена магия" в Стара Загора

Най-малките възпитаници на Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“ представят спектакъла „Пеперудена магия“. Премиерата ще е на 13 април от 11 часа във фоайето на Държавна опера Стара Загора.

 Подготвителната група към студията е от месец октомври миналата година, а неин ръководител е Маргарита Шоселова. Почти всички малки, талантливи деца са възпитаници на Детска градина №10 „Светлина“.

 Музиката на спектакъла „Пеперудена магия“ е на Маргарита Шоселова, аранжимент Николай Цолов, либретото е на Мая Дългъчева, постановка и хореография Радост Младенова-Арабаджиева, сценография и костюми Теодора Джамбазова, консултант актьорско майсторство е Деница Янакиева. Разказвач на историята е Нели Нечева, артист-солист в Държавна опера-Стара Загора.

 Това е поредният образователен авторски спектакъл на Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“ при Държавна опера – Стара Загора. Този път изпълнители са най-малките участници в студията – деца на възраст от 4 до 7-години.

 Приказката ще ви пренесе в света на буболечките. Малката гъсеничка търси приятели, с които да играе. Среща калинки-балеринки, рокпевецът Бръмбаран, работните пчелички, светулка с бляскаво фенерче ... Но не успява да създаде с тях приятелство. Те я отпращат, защото не може нито да играе балет, нито да търпи силен шум, не знае как се събира мед, а също и как се сияе... Натъжена се свива в храстите, заплаква и заспива... додето не я разбужда Щурчо с цигулката и запява „Та, ти си прекрасна!“. А преобразената в пеперуда гъсеничка не може да се начуди - мислела, че само в приказките гъсениците се превръщат в пеперуди.

 

Banner 468 x 60 px