Вход

Премиерен спектакъл „Само за мъже“

 Пред препълнена зала тази вечер се игра премиерният спектакъл „Само за мъже“ по пиеси на Дарио Фо. Представлението се състоя на сцената в залата на Младежки дом–Видин.На него присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, заместник-кметът Венци Пасков и секретарят на Общината Иванела Андреева. Сред официалните гости бяха и Румен Димитров, заместник-министър на културата и Албена Георгиева, областен управител на Област Видин.

Режисьор на постановката е новият директор на видинския театър Дейвид Славчев. За музиката отговаря Георги Гарчов, а сценограф е Красимир Цветанов.

        На сцената, наред с утвърдените вече имена на Николай Янев, Божидар Даков, Ирина Флорова-Капелова, Минка Сурдулова, Фиданка Рангелова, излязоха и новите попълнения в състава на трупата - младите актьори Мария Иванова и Стефан Милков. За тях това е дебют на професионална сцена.

        Представлението бе изключително забавно, а целият актьорски състав придаде невероятна атмосфера и игра с огромна енергия.

        След края на спектакъла кметът на Община Видин инж. Огнян Ценков се обърна към актьорите:“Гледах с огромно удоволствие премиерата на комедията "Само за мъже“. Изключително забавно, човешко и истинско. Искам да поздравя нейния режисьор, Дейвид Славчев и всички актьори, които играят в невероятен синхрон в тази брилянтна комедия. Вие направихте видинската публика свидетел на нещо по-различно, носещо много енергия, позитивни емоции и заредено с голям ентусиазъм. Приветствам ви за силното сценично изпълнение и ви благодаря от сърце за прекраснта игра“ – каза той.

Талантът на актьорите очарова публиката, а премиерата завърши с нестихващи аплодисменти, много цветя и поздравления за великолепния спектакъл. 

Banner 468 x 60 px