Вход

6 медала за страната ни от Световното първенство по математика в Пекин!

6 българчета се върнаха с медали от Осмото световно първенство по математика, което беше проведено в китайската столица - Пекин.

Децата са седмокласници от пловдивското училище "Патриарх Евтимий". Учениците успяха да завоюват 5 сребърни медала и 1 бронзов. Те бяха единственият отбор от страната ни и най-малките участници на престижното състезание. Родните представители са успели да се справят с всички задачи, въпреки факта, че голяма част от тях са били извън учебния материал за седмокласници.

Петър Стаменов, награден със сребърен медал сподели:

Задачите бяха трудни, но смятам, че се справих с по-голямата част от тях и затова спечелих медала.

Също така, Петър сподели, че постигнатият успех се дължи на много труд и много решаване на задачи.

Валя Георгиева, учителка от пловдивското училище, коментира пред bTV:

Просто амбицията, желанието за победа явно надделяха.  Децата просто, явно освен, че имат алгоритмичност в знанията, имат и креативност и именно това им помогна да спечелят медалите.  Много сме щастливи! 

Миналата година от Световното отборно първенство по математика в Пекин се върнаха шестокласниците от столичното 125 СУ „Боян Пенев”. Резултатът им ги нареди преди повечето отбори в състезанието и те завоюваха наградата "Мерит". Силно беше и представянето на отбора в индивидуалното състезание, където 3 децата бяха отличени със златен, сребърен и бронзов медал, а другите участници на отбора получиха награди "Мерит". 

http://uspelite.bg/6-medala-za-stranata-ni-ot-svetovnoto-parvenstvo-po-matematika-v-pekin-1

Последно променена вВторник, 28 Ноември 2017 18:55

Banner 468 x 60 px