Вход

Заслужени медали спечелиха каратеките от КИБИ "Спартак”

В края на миналата седмица  в Бургас се проведе 7-мият национален турнир по Шотокан карате-До „Ронин“, организиран от Българската федерация Шотокан Карате-До, Карате Клуб „Ронин“ и община Бургас. В спортната зала “Бойчо Брънзов“ се събраха 180 каратеки от 12 клуба от страната, за да премерят сили в благородното изкуство на боя с „голи ръце“.         

Клубът за източни бойни изкуства „Спартак“, гр. Сандански участва с 8 състезатели, като в крайното класиране по медали се нареди на 5-то място с 4 златни, 8 сребърни и 4 бронзови медала.      

Ученичката от Спортно училище, Сандански Кристина Аврамова завоюва два златни медала в дисциплините КАТА и Асай Рю КАТА, както и бронзов медал в дисциплина КУМИТЕ при девойките. Васил Андонов, ученик в гимназия „Яне Сандански“, спечели златен медал в КУМИТЕ и два сребърни медала в КАТА и Асай Рю КАТА във възрастова група „юноши старша възраст“.       Атина Трендафилова завоюва злато в КУМИТЕ и бронз в дисциплина КАТА при кадетите ( Атина е състезател на КИБИ „Спартак“, но учи в съседна Гърция, като родитилите й не жалят средства да й осигурят нужните тренировки в залите на клуба в Сандански).  

 

 

  С по три сребърни медала се завърнаха учениците от Спортно училище Сандански Кристиян Гаврилов, кадети и Екатерина Щърбова, девойки. С бронзов медал от КУМИТЕ във възрастовата група на миникадетите, се завърна Никола Костов – ученик в Спортно училище, гр. Сандански, Димитър Михов, ученик в І-во ОУ „Кл. Охридски“ спечели бронза в дисциплина КАТА при деца старша възраст. Много малко не достигна и на Димитър Велков, кадети, да се върне с медал от състезанието, като се класира 4-ти в КАТА и 5-ти в КУМИТЕ. 

Поради недостига на финанси ръководството на КИБИ „Спартак“ изпраща все по-малко свои състезатели на мероприятията от Държавния спортен календар на БФШК въпреки високите резултати. КИБИ „Спартак“ е единият от двата спортни клуба в Сандански, които имат състезатели с високи спортни резултати и членове в националните отбори на Република България. Клубът е редовен участник в европейските и световни първенства по Шотокан Карате-До, като е излъчил двама световни шампиона, младежи от Сандански, живеещи и трениращи в града.  И това се случи след 34 години от световната титла на Емилия Юрукова.

 

Последно променена вПонеделник, 05 Октомври 2015 17:09

Banner 468 x 60 px