Вход

Идеи за декоративни градински мостчета

 

„Зелено“ блаженство – не е ли това за всички ни градината през слънчевите и топли дни на годината? Мястото, в което с удоволствие си почиваме, поемаме на щедри глътки енергия, дарени ни от красотата на естествената прелест, която ни заобикаля?
Така е наистина, колкото и труд и време да ни отнемат грижите по този само наш зелен остров в динамичната реалност, в която живеем.

И независимо от това колко е красива градината, винаги се стараем да открием още нещо, което да добави повече блясък на прелестното ни зелено бижу. А защо това да не бъде някое малко декоративно дървено мостче?dekorativni-mostcheta-24

Вярно, мостовете по принцип служат, за да свържат два бряга, преодолявайки препяствията, които възникват под формата на буйно течаща вода или стръмни склонове и урви. Но в домашната градина, за да поставим мостче, не е необходимо да е налично нито едно от двете! Нито дори поток или декоративно езерце, чиито миниатюрни понякога брегове трябва да преодоляваме.

Е, мостчето в такава компания ще напомня много на същинските мостови съоръжения, но ако няма водна повърхност, то просто би могло да свързва две лехи или отделни кътове в градината или само да украсява ливадата.

Декоративните мостчета са почти задължителен елемент в японските градини, но дори и вашата да не е в такъв стил, нищо не пречи да се доверите на гордата му осанка, тъй като този градински аксесоар се вписва добре във всички градински стилове.

В случай, че нямате никакъв воден басейн и не предвиждате изграждането на нещо подобно в градината си, това не е причина да се откажете от идеята за малко декоративно мостче!

И тъй като всичко започва с идеите, нашите са на ваше разположение – първообразът на бъдещото мостче към „зеленото“ блаженство в градината ви може би е точно тук!

dekorativni-mostcheta-20
 
garden-3
 
 
interior.jilishta.com
Последно променена вПонеделник, 29 Август 2016 09:36

Banner 468 x 60 px