Вход

Kметът инж. Румен Томов и консултативен съвет по ,,Устойчива бизнес среда в община Благоевград“ проведоха втора работна среща

Кметът инж. Румен Томов и заместник-кметовете инж. Евгени Терзиев и Ясен Попвасилев проведоха втора работна среща на консултативен съвет по ,,Устойчива бизнес среда в община Благоевград“ с управители на водещи фирми от производствения и строителния сектор, присъстваха и представители на експлоатационни дружества, което бе с цел по-бърза комуникация с бизнеса. На срещата бяха обсъдени проектно предложенията за интегрирано развитие на града, по които Общината е взела решение да кандидатства и зам. кметът Ясен Попвасилев сподели,че има готовност за участие в следващия програмен период.

‘‘Предвиждаме да построим фотоволтаични системи на сградите, които са общинска собственост“, каза инж. Румен Томов и информира представители на бизнеса, че ще получат безрезервна помощ от Общината, ако пожелаят да се включат с инвестиции. Инж. Евгени Терзиев добави,че покривите на сградите са с благоприятна ориентация и ще се работи по изпълнение на тази поръчка.

Община Благоевград прави всичко възможно, да кандидатства по програми за интегриране и развитие на околността, а бизнесът ще получи структурата на плановете, за да се подобрява комуникацията и да участва активно с предложения и идеи.

Работните срещи на консултативен съвет по ,,Устойчива бизнес среда в община Благоевград“ ще бъдат провеждани регулярно на всеки 2 месеца. Събитието ще бъде отворено за представители на бизнеса.

Banner 468 x 60 px