Вход

ТЪРЖЕСТВЕНО САНДАНСКИ ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК

С песните на Радостина Паньова се виха хора до късно вечерта.

Празникът на град Сандански, който традиционно се отбелязва на Светъл Четвъртък, започна още сутринта с молитва за здраве и празничен водосвет, отслужен от Неврокопски Митрополит Серафим на Манастир „Св. Св. Козма и Дамян“. Там всяка година стотици санданчани и гости на град Сандански се молят за здраве пред иконата на Света Богородица и посядат на тревата, за да послушат фолклорната програма и да се насладят на празника.

Денят, посветен на Празника на града продължи с официално откриване на Градска художествена галерия в Дома на културата, която събра всички творци от Сандански, които ще имат място и дом, където да показват своето творчество, де се провеждат културни прояви и да се превърне в културно огнище със собствена душа в центъра на града.

Празничният ден продължи с пъстро и красиво шествие по главната улица „Македония“ от децата и младежите на Сандански, които по-късно взеха участие в концерта на община Сандански „Децата на Сандански пеят и танцуват“. С много усмивки, емоция, красиви хореографии, костюми и музика и песни, децата на града още веднъж показаха, че са най-голямото богатство на най-слънчевия град в България.

С емоционален поздрав, кметът на община Сандански- Кирил Котев поздрави своите съграждани и заяви, че ще продължи своите усилия в насока култура, образование, инфраструктура и спорт. Поздрав към събралата се публика отправиха и Мария Габриел – еврокомисар по цифрова икономика и общество и народният представител Атанас Стоянов.

До късна вечер талантливата Радостина Паньова и Ансамбъл „Македонци“, веселиха всички граждани и гости на най-слънчевия, топъл и гостоприемен град – Сандански, където се виха хора на площад „България“.

Празничният 2 май завърши с тържествена заря и в очакване на нови дни – слънчеви, плодородни и добри!

Banner 468 x 60 px