Вход

Втори лекоатлетически маратон „Благоевград“ ще се проведе в областния център

За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на лекоатлетически маратон.  Състезанието ще се проведе на 5 май / събота/ .  Стартът  ще бъде даден в 10:00 часа пред зала „22 септември“.  Маршрутът продължава през площад „Македония“/ Банка Хеброс/, вело алея „Бачиново“ и парк „Бачиново“, като ще се направи обиколка на езерото. Състезателите трябва да се върнат по същия маршрут до зала „22 септември“.

   В надпреварата ще се включат атлети от цялата страна, като състезателите ще бъдат разделени в две групи. Първата група е „Юноши и девойки до 16 години“ , а втората – „Мъже и жени“.

   Дължината на трасето в категория „Мъже и жени“ е 7,3 километра, а за „Юноши и девойки до 16 години“ е с дължина 3 километра.

   Лекоатлетически маратон се организира от Община Благоевград и е единствено по рода си в Югозападна България с подобна дължина на трасето. 

   Община Благоевград е подготвила много награди и изненади за всички участници.  Състезателите от  категория „Юноши и девойки до 16 години“ ще се надпреварват за предметни награди.  Лекоатлетите от категория „Мъже и жени“ ще се борят за наградата от 200 лева за първо място, 150 лева за второ място, 100 лева за трето място, четвърто място- 50 лева и пето място- 30 лева.

   Регистрацията за участие в маратона ще започне от 08:45 часа пред зала „22 септември“ на 5 май (събота) и ще продължи  до 09:45 часа.

 

Banner 468 x 60 px