Вход

Дефиле на петли, борба с яйца и музика за Великден в Симитли

С красиви петли, музика, веселие, състезания и надчукване с яйца посрещнаха Великден в град Симитли. Пренасяне на тежък товар в лъжица и на глава, най-красиво боядисано яйце, най-здраво великденско яйце. Това бяха конкурсните програми за децата. Ентусиасти преминаха трасето с конуси с много тежък товар за много кратко време и запазиха яйцата си здрави. За всички участници имаше награди, а най-бързите и сръчни на първите три места получиха съответно колела, тротинетки, скейтбордове. Уникално нарисувани яйца представиха малчуганите пред журито, но и от тях бяха отсети най- добрите. Веселото яйце, изработено с много старание на Алекс Златанов, грабна първото място. Малчуганът победи и в битката за най-здраво кокоше яйце.

Концерт на самодейци от Симитли, Брежани, Долно Осеново, Черниче весели придошлите на площад „Септември” преди уникалното дефиле на петлите, което е атракция само в Симитли. Единствено тук се събират най-герестите и перести петли, най-породистите и силно кукуригащи, за да покажат, че община Симитли  е много гласовита. Дефилето на пернатите предизвика голям интерес сред гости и жители на града. Най-много аплодисменти събра черният петел Роналдо, пременен с папийонка и леко гелосан като футболния  му съименник.

Малките петлета от Крупник бяха любимци на децата, а най-шарените петли от Полето едва не се сбиха за надмощие в клетката. Уникалният  бял петел със звънче от село Крупник обаче грабна първата награда. Неговият собственик  Валери Илчев го вдигна на ръце победоносно. Второто място взе петелът на кмета на село Полето - Иван Манчев, а третото място беше за най-перестия петел на малката Станислава Митрева от Крупник.

http://www.kmeta.bg

Banner 468 x 60 px