Вход

Започна „Вкусът на Пловдив” Коледа 2017

Заместник-кметът по култура и туризъм на Община Пловдив инж.Александър Държиков откри днес първото издание на най-новото кулинарно шоу – фестивалът „Вкусът на Пловдив” Коледа 2017. На 8 и 9 декември 2017г. от 14 до 19 часа, на третия етаж в МОЛ Марково тепе изявени пловдивски ресторанти и производители на местни храни и напитки ще демонстрират своята кухня и продукция, шеф готвачи от Пловдив ще демонстрират изделията си пред очите на посетителите, които ще могат да опитват различните вкусове на пловдивските заведения и производители.

Амбицията на организаторите – Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ – Пловдив“ и Регионална занаятчийска камара – Пловдив, в партньорство с Община Пловдив, Общинско предприятие „Туризъм“ – Пловдив, МОЛ „Марково тепе“, БХРА, фондация LocalFood.bg и Асоциация на професионалните готвачи – Пловдив  е през следващите години, фестивалът да се развива, разширява и дообогатява. Гост – водещ на тазгодишното издание е Иван Звездев, откъдето се ражда и името на събитието „Иван Звездев и звездни пловдивски ресторанти“. В програмата на представянето са включени и много занимателни игри за публиката и Коледни изненади. Ученици от професионалната гимназия по туризъм „Д-р Асен Златаров“ ще асистират на шеф готвачите и производителите на храни.

Между звездите на тазгодишното дебютно издание на фестивала са веригата сладкарници „Долче Фелини“ и ресторантите „Хемингуей“, „Торро Гранде“, „Ноте ди вино“ и „Сол и пипер“, носители на големите награди на туристическия бранш за 2017 г. Участват също именити и любими пловдивски заведения като „Одеон“ и „Рая“, Бир стоп – Пловдив, множество производители на сладкарски продукти, производители на мед и медни продукти, както и на хлебни изделия.

Всичко се случва на фона на тематични камерни изпълнения на прекрасните момичета от квартет „Класик Вю“ – Пловдив и Девическа хорова формация „Евмолпея“.
14

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

Последно променена вНеделя, 10 Декември 2017 16:15

Banner 468 x 60 px