Вход

БЕЗПЛАТНИ ВИРТУАЛНИ СЪБИТИЯ ЗА Хора с увреждания

БЕЗПЛАТНИ ВИРТУАЛНИ СЪБИТИЯ ЗА

Хора с увреждания

Земеделски производители

Социални предприемачи

Ангажирани с или практикуващи спорт на открито

 или  Всички които имат интерес да научат:

  • Как се създават социални предприятия
  • Как хора с физически увреждания могат да упражняват агро-професии, да спортуват и да мечтаят
  • Как можете да бъдете предприемач в помощ на горната група хора

 Можете да последвате нашите покани за участие по проект AGRY-ABILITY в следните 2 събития:

  1. ВИРТУАЛНИ ТРАНС-ГРАНИЧНИ ПОСЕЩЕНИЯ ЗА НОУ-ХАУ ОБМЕН В СОЦИАЛНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ НА БЪЛГАРО-ГРЪЦКАТА ОБЛАСТ

- на 2 юли 2021 г., в 15:00 ч. (петък)

Включете се на линкhttps://online.webinaria.eu/b/adm-tyd-vcw.

  1. ОНЛАЙН УЧАСТИЕ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВИРТУАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ 

- на 4 юли 2021 г., в 13:00 ч. (неделя)

Включете се на линкhttps://online.webinaria.eu/b/adm-tyd-agri

 Включването е безплатно, а участието ви с перспективи за вас, дискретно и неангажиращо!На двете събития ще ви бъде представен он-лайн инкубатор (електронната платформа) разработен в рамките на проекта и как да работите с него за да се развивате в желаната от вас област.

Събитията се организират онлайн чрез видеоконферентната система www.Webinaria.EU за събития в конферентна среда.

Ето и какво в допълнение ще научите на двете събития:

На 2 юли чрез Виртуални транс-гранични посещения ще може да се пренесете в света на нашите партньори от Гърция - приятели в префектура Родопи „ПЕРПАТО” и да усетите как те преодоляват  физическите си ограничения и стереотипите в обществото, реализирайки мечтите си за практикуване на земеделие и спортове на открито.

 На 4 юли Виртуалната лаборатория ще ви пренесе извън границите на трансграничния регион България-Гърция по полетата на държави извън региона, където предприемчиви мъже и жени подчиняват природата с иновативни методи и въпреки ограниченията си обработват земята и създават плодове.

 Очакваме с нетърпение, вашето включване!

Агенция за Европейска Интеграция

За контакт:

Розалина Гьобеклиева

/Ръководител проект/

GSM: 0888 56 58 56

rozichka8Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 За тези които търсят визуален контакт напомняме, че

 01.07.2021 г. наближава.

През целия ден, от 10 до 19 часа, експерти на Агенция за Европейска Интеграция ще ви посрещат в бяла шатра 3х3 метра пред магазин „ДМ“, пл. „Общински“, гр. Хасково

Събитието е ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН за представяне на проект „Социално Агро-предприемачество за хора с увреждания в транс-граничния регион“,

AGRI-ABILITY

Ето и линк към он-лайн инкубатора: http://agriability.com/incubatorbg/

 Сега ще ви разкажем за някои Добри практики в Социалното предприемачество в Трансграничен регион Гърция-България

 Сдружение „Асоциация на доставчиците на социални услуги“, Социално предприятие "Творителница за играчка", с. Могилица, община Смолян

"Творителница за играчка" стартира работа през 2019г. Основен предмет на дейност на социалното предприятие е производството на ръчно рисувани дървени детски играчки. Предприятието е позиционирано на територията на с. Могилица, община Смолян, като осигурява работа на уязвими лица от с. Могилица, с. Арда и с. Смилян. Проектът е финансиран по ОП РЧР 2014-2020, схема „Насърчаване на предприемачеството“ .

Социално предприятие Димитровград

Създадено е на 13 ноември 2009 година от Община Димитровград със старта изпълнението на проект „Повишаване на жизнения и социален статус на лица от уязвими групи чрез създаване на социално предприятие към СУПЦ Димитровград” с финансовата подкрепа на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” – „Социално предприемачество - Популяризиране и подкрепа на социални предприятия” Пилотна фаза, с ръководител Магдалена Ванчева. След приключване на проекта предприятието продължи да функционира като общинска дейност и така 11 години до днес. Работниците са лица от рисковите групи – хора с увреждания, лица от малцинствен етнически произход и самотни родители. Социалното предприятие им осигурява обучение, защитена заетост, подбор и наблюдение на изпълняваните дейности, социално обслужване и трудово посредничество (при желание и възможност да излязат в частния сектор). СП Димитровград осъществява дейността си в три направления - „Шивачество”,  „Ремонт на битова техника” и „Рекламни материали”.

В направление „Шивачество” се изработват текстилни изделия за различните общински структури, по конкретна заявка. Материалите или средствата за тяхното закупуване се осигуряват от заявителя, а в СП изделията се скрояват, ушиват и опаковат.

В направление „Ремонт на битова техника” се  извършват ремонти на разнообразна техника в работилницата и на място в общинските обекти, ремонт и поддръжка на ел. инсталации, довършителни след ремонтни дейности.

В направление „Рекламни материали” се изработват информационни и рекламни материали за мероприятия и дейности в община Димитровград”.

Социалното предприятие работи с всички детски заведения в общината, музея, читалищата, с клубовете на хората от третата възраст, с други общински предприятия и си взаимодейства успешно със всички социални услуги в общината, служителите и потребителите в тях имат информация за възможностите на служителите в СП и редовно се възползват от услугите им.

 „НИЯ МИЛВА“, гр. Хасково

Социално предприятие „НИЯ-МИЛВА“ съществува от 2006 г. Негов управител е Сияна Кисьова.  Към днешна дата дружеството присъства на пазара с над 40 вида продукта в билковата козметика и хотелските консумативи. В предприятието работят 10 човека, половината от който хора с увреждания. Продуктите на фирмата се продават в цялата страна - в аптеки, сувенирни и козметични магазини и са част от консумативите в хотелите в България, но реализира износ и към съседни балкански страни.

 AGRI-ABILITY „Социално Агро-предприемачество за хора с увреждания в транс-граничния регион“  е проект, финансиран по програмата

ИНТЕРРЕГ V-А Гърция – България 2014 – 2020 г. по Договор № B2.9c.09/06.10.2017

 Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския Съюз. Отговорността за съдържанието на настоящия документ се носи единствено от АЕИ и при никакви обстоятелства не може да се разглежда, че то изразява мнението на Европейския Съюз

 

Последно променена вПетък, 21 Октомври 2022 15:47

Banner 468 x 60 px