Вход

Административни услуги на АСП и АЗ вече се заявяват безплатно в клонове на „Български пощи“

34 административни услуги на Агенцията за социално подпомагане и 5 услуги на Агенцията по заетостта вече се заявяват безплатно в шест клона на „Български пощи“. Пилотната инициатива е разработена съвместно с Министерство на електронното управление и се изпълнява в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост. Целта е да се улесни достъпът до административни услуги в малките населени места и да се създаде удобство за гражданите, спестявайки им време и средства за пътуване.

Клиентите на Агенцията за социално подпомагане вече могат да подадат чрез клоновете на „Български пощи“ заявления за отпускане на различни видове еднократни, месечни и целеви помощи и издаване на удостоверения. Услугите, които Агенцията по заетостта предлага чрез пощенските станции, са насочени към търсещите работа хора и включват приемане на заявления и регистрация, издаване на решения за прекратяване или за възстановяване на регистрацията, издаване на служебна бележка, както и включване в обучение на възрастни.

Първите 6 пощенски станции, в които гражданите могат да се възползват от новата възможност, са Централната поща в София и клоновете в град Баня (област Пловдив) и селата Селановци (област Враца), Маринка (област Бургас), Крушовица (област Плевен) и  Игнатиево (област Варна).

Информация за административните услуги, които гражданите могат да заявяват в рамките на пилотния проект, е достъпна на официалния сайт на „Български пощи“ на следния линк: https://www.bgpost.bg/bg/637, както и на място в шестте пощенски станции.

Banner 468 x 60 px