Вход

Започва първото национално проучване на дигитално-медийните умения на гимназистите по методиката на Коалицията за медийна грамотност

Десетокласници от 229 паралелки ще участват в първото за България национално изследване за оценяване на дигитално-медийните компетентности на гимназистите. То ще се проведе между 10 и 20 януари 2022 г. в 170 училища от цялата страна, избрани на случаен принцип.

Уменията на учениците ще бъдат проверени и измерени чрез онлайн тест, за чието попълване ще разполагат с 60 минути. Те ще отговарят на два вида въпроси – предимно на такива с избираеми отговори, но няколко от задачите изискват от тях да формулират собствени аргументирани разсъждения.

Резултатите от проучването ще бъдат използвани за прецизиране на методиката за преподаване на дигитално-медийна грамотност през учебните програми, по която Коалицията за медийна грамотност провежда обучение за учители. Целта е тези компетентности да се развиват като интегрална част от целия образователен процес, независимо от преподавания предмет.

Представяне на проекта Интегрален подход за развитие на медийната грамотност на учениците, изпълняван от Коалицията за медийна грамотност, ще намерите тук.

Обновената методология за оценяване на дигитално-медийните умения на гимназисти на Коалицията за медийна грамотност ще намерите тук

Заглавно изображение: Depositphotos

https://gramoten.li/

Последно променена вСряда, 12 Януари 2022 14:41

Banner 468 x 60 px