Вход

Ден на свободното движение се проведе в Природо-математическа гимназия - град Кюстендил

Ден на свободното движение се проведе на 19 Ноември, в рамките на проект CB007.2.22.099 „Училището – място, където подкрепяме младежите за здравословен начин на живот“, финансиран по ИНТЕРРЕГ-ИПП трансгранична програма България - Сърбия, и изпълняван от Сдружение Независими Иновативни Единни – гр. Кюстендил.

          NIE – iNdependent

                                                                                     Innovative unitEd


Домакин беше  Природо- математическата гимназия „Проф. Емануил Иванов“ в град Кюстендил, като 135 участника се включиха в събитието, което поради наложените ограничителни мерки за социална дистанция се проведе онлайн. Неговата основна цел беше да се демонстрират възможностите за по-разнообразно движение в учебната среда, техниките и начините по които учениците могат да подобрят своя тонус и двигателни възможности.

Във фокуса на събитието беше представянето на създадените пилотни учебни стаи в общо 3 училища в Кюстендил, където по специално разработена методика и оборудване ще се работи за по-здравословен начин на стоеж на учениците по време на учебните занятия. Сред участниците бяха ученици, родители, педагогически състав, както и  представители от училища в Ниш, Сърбия, поканени от партньора в съвместния проект - Сдружение "Институт за прогрес и сътрудничество за региона на Западни Балкани".

Популяризирани бяха и специално изготвените в рамките на проекта информационни и консултативни филми, насърчаващи младите хора към по-активен начин на живот. Видеата могат да бъдат гледани на канала на NIENGO в  youtube.com, като са налични във версия и на сръбски език.

 

Проектът е съфинансиран от ЕС чрез ИНТЕРРЕГ-ИПП трансгранична програма България - Сърбия

 

Тази публикация е изготвена със съдействието на Европейски съюз чрез  ИНТЕРРЕГ-ИПП трансгранична програма България - Сърбия. Съдържанието на тази публикация е единствено отговорност на СНЦ НИЕ и по никакъв начин не може да се приеме, че отразява възгледите на Европейския съюз или на управляващия орган на програмата.

 

Последно променена вВторник, 23 Ноември 2021 15:55

Banner 468 x 60 px