Вход

Успешен старт на Академията за млади промоутъри на културно наследство

 

                            

 

Проект: Младите хора - новите промоутъри на културната идентичност на трансграничния регион   Реф. номер: CB006.2.23.055

Академията за млади промоутъри на културно наследство стартира успешно с четиридневно обучение и летен лагер на тема “Сподели културното наследство на твоя регион“, което се проведе в периода 20 – 23 юли в хотелски комплекс „Боже име“, село Балдево. Академията се организира в рамките на проект „Младите хора - новите промоутъри на културната идентичност на трансграничния регион“, реализиран  с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Република Северна Македония.

В обучението се включиха 20 младежи, които се отличиха с представянето си в Конкурса за кратко видео (VLOG) на тема “Сподели културното наследство на твоя регион”. В рамките на четири дни те научиха много за създаването на качествено и атрактивно видео съдържание, включително за различните етапи на разписване на литературен сценарий, създаване на режисьорски сценарий и сториборд. Практическата част на обучението включваше демонстрация на модерно оборудване (камери, дрон, мобилни телефони, стабилизатори) и различни техники за заснемане, създаване на композиция, звукова среда, избор на оптика и т.н. Представени бяха и различни платформи за промоция на видео съдържание, а също и полезни съвети за ефективна работа със социални мрежи, инструменти за управление на времето, планиране на задачи и онлайн комуникация.

Участниците се разделиха на екипи, които имаха за задача да създадат работен вариант на секвенция от кратко видео, представящо по атрактивен начин културното наследство на региона. Всички екипи се представиха блестящо, но с оглед спазването на регламента за участие, бяха избрани най-добрите дванадесет, които да продължат в следващия етап на Академията –  Тридневно обучение и младежки обмен на тема „Младите промоутъри на културното наследство на региона“ в Северна Македония, което ще се проведе в края на лятото.   

Повече информация за проекта и предстоящите дейности може да намерите на Facebook страницата на проекта: https://www.facebook.com/youngpromoters.eu и в Интернет на адрес: youngpromoters.eu

Тази публикация е осъществена със съдействието на Европейския Съюз. За съдържанието на тази публикация отговорност носи единствено Сдружение Бизнес информационен и консултантски център - Сандански и не може по никакъв начин да отразява мнението на Европейския Съюз.

Последно променена вВторник, 28 Юли 2020 13:27

Banner 468 x 60 px