Вход

Българка е Мини мис Свят! 9-годишната Бриана Петрова грабна златната корона

Красивата 9-годишна варненка  Бриана Петрова спечели златната корона преди дни в международния конкурс, провел се в Солун, Гърция. 

Бриана е родена на 16 юли 2009 г. във Варна. Ученичка е в 3-ти клас в СУ "Гео Милев". Наричат я "детето чудо", защото освен красива е и изключително талантлива и всестранно развита. 

Започва да свири на пиано на 4- годишна възраст в школа "Ритъм и звук". На 6 години започва да танцува латиноамерикански танци в КСП "Кристал" - Варна, с който участва в много национални и международни конкурси, както индивидуално, така и с партньора си Ники Джамбазов, с когото завоюват златни медали, не само в тяхната възрастова група, но и при по- големите.

Тя се  занимава и с поп и джаз пеене във Фондация "Звезди на изкуството". където също печели много престижни награди. Член е в клуба на "Успелите деца на Фондация Бербатов ".

Бриана взима участие и в благотворителни проекти и каузи за децата в неравностойно положение. Въпреки своята възраст до момента има завоювани впечатляващите 50 златни, 3 сребърни, 3 бронзови медала и много купи. 

Учителката ѝ по пиано споделя, че Бриана прави всичко с любов и има голямо сърце. Именно с това, според нея, е спечелила и журито в Гърция, както и с отговора си, че ако стане президент на България, би помогнала на деца с увреждания. Мечтата на малката красавица обаче е да стане актриса. Дотогава си пожелава успехи във всичко, с което се занимава. И ние ѝ го пожелаваме от сърце.

http://uspelite.bg

Banner 468 x 60 px